18.2.09

İşte Yaşamın Başka Bir Yönü * 2

Geçen hafta bizimkinin çalıştığı rehabilitasyon merkezinin kermesine gittik.Oraya okulun öğrencilerini de getirmişlerdi.Kermes biyana, gözüme engelli öğrencilerden biri takıldı.Hastalığı Kas erimesi (imiş).Yürürken attığı adımları izlerken çok zorlandığını hissettim.İçim burkuldu.Sonra kendi ayaklarıma baktım.Şükrettim halime..
Uzun zaman aklımdan çıkmadı o çocuk.Yüzüne, yürüyüş şekline dikkatli bakamadım.Çünkü çok etkilendim.aklıma geldikçe saatlerimi zehir edebilen bir olay.
Geçen akşam bizimki babama bişeyler anlatıyordu.O çocuktan bahsediyordu.Jandarmalar okul müdürüne o çocuk için 'dikkat edin' demiş.Meğer bu çocuk varlıklı insanların evlerini tespit edip, artık mafya mı ne takımıysa onlara söylüyormuş.Onlar da evi soyuyorlarmış.Bu krizde, bu işsizlikte hırsızlığın tavan yapacağı belliydi zaten.Ama bu çocuk nasıl alet edilir böyle oyunlara, yada nasıl kendini alet eder.
Bizimkine Dedim ki:Hastalığı Ne?
bizimki : kas erimesi
Ben: tedavi oluyoRmu?
Bizimki: tedavisi yok.Ölecek o çocuk..........
bu nasıl olur yaaaa..içim bi daha parçalandı.Tedavisi olmayan bir hastalık!!öleceğini bile bile nasıl yaşar bi insan?En kötüsü de hastayken ölümü beklemektir heralde, yokoluşu beklemek..Hasta “ Neden ben ?” sorusuna yanıt aramazmı?, ardından gelen ümitsizlik ve çaresizlik..

bizimki:yengem olur.

5 yorum:

aes dedi ki...

Aslında hayatında tedavisi yok,kum saatimiz doğmamızla beraber tersine çevriliyor, zamanını bilmesekte hepimizin hayatı bitecek.En zor olanı bitişin zamanının bilinmesi.
Zor bir hastalık geçirenler,iyi olmayı istemekten ziyade herkesin hasta olmasını isterlermiş ki, herkes onun çektiği acıların benzerini çeksin..Çok kötü bir psikoloji,Allah kimseye vermesin,öyle bir hastalığı da, psikolojiyi de..

Smiley.. dedi ki...

aminn aes..kimse çaresiz hastalıklara yakalanmasın, çok zor bi durum.
her hastalığın tedavisi olsun..

Venüs dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Venüs dedi ki...

sağlığımız yerinde olsun,herşeyimiz olur.ben başım ağrısa iptal olurum,öyle anlarda daha çok anlıyorum sağlığın değerini.öleceğini bekleyerek yaşamaya devam etmeye çalışmaksa..Allah kimsenin başına vermesin.

mehbup dedi ki...

çok üzüldüm,herşeyden en önemlisi sağlık..Bile bile ölümü beklemek..içim sızladı..