9.2.09

Ağzı Bozuk Cümleler !

İnsan kafası bozuk ve gergin olunca 2 lafından biri küfürdür.Sırf deşarj olmak için ağzımızdan İstem dışı aniden çıkar.Bazen ihtiyaç gibidir.Söyleyemediğin anlarda için içini yer..sorada en müsait anında aklına gelince bağırırsın o sert uslubu ''şerreffsiiizzzz..'' diye.Zekeriya beyaz amcam da beyaz show'da tribünlerdeki küfürlere karşılık;
"-kişi belirtmeden küfür etmek hayatın yelpazesidir" şeklinde bir söz sarfetmişti.:)
Öyle bi düzende yaşıyoruz ki, küfür edilesi yani.Ne kadar tasvip etmesemde;

şu ÖSS olayını çıkarana...
Okumamıza rağmen işsiz kalmamızı sağlayanlara..
Çarpık hayat koşullarına..
Yoksulluğa sebep olan herşeye..
Engelli insanlara değer vermeyenlere...
40 ından sonra cinsel güdüleri için ne yapacağını şaşıran adamlara...
Yalakalık yapanlaraa..yalancılaraa..küfredesim var haklı olarak.

Küfürbazlık sadece bizim toplumumuzda mevcut değil.Dünyanın heryerinde var.Hatta bazı insanlariçin olağan konuşma şekli haline gelmiştir.Pazar günü birilerine kafam bozuk olduğu için evde oturup bütün gün tv seyrettim bizim delürükle beraber.Magazin hastası olduğu için habire magazin izledik.Bi ara Cine5 te Kemal Hamamcıoğlu'nun sunduğu cinecity adlı programı izledik.Şahan Gökbakar konuk olmuştu.Muhabbet güzeldi.Konu küfürlü konuşmaya gelince, Orda Şahan gökbakar'ın anlattığı bişey dikkatimi çekti.Dediki Şahan Gökbakar; yabancı bir kanalda spiker yada sunucu (tam hatırlamıyorum)ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice için ''What a bitch!'' demiş.(_yuh artık.._)İngilizleri Dünyanın en küfürbaz milleti olarak bilirdim ama bu kadar da değil.Şimdi küfüründe bi adabı olur değil mi?ayarı,yeri ve zamanı olmalı..Türkiyede kimse kalkıp da bi devlet başkanına vs. bu kadar ağır birkelime söylemeyez, söylemek istese bile..Ne olursa olsun, ben tavsiye etmiyorum bu argo konuşmaları.Yanımızdaki insanlara bi nevi saygısızlıktır.

Delürük : canım yengem olur.

5 yorum:

ugur parildak dedi ki...

küfürden ziyade sarkazm ile vurmak daha eglenceli ve desarj edici bence.. cünkü küfürü bir sekilde anlior. ama sarkazmla lafi sokunca, anlamior orada egosal olarak da tatmin oluıorsun "ben ondan zekiyim" diyerek..

Venüs dedi ki...

bazı insan evlatları nokta virgül yerine küfür etmeyi tercih ediolar,onlar iice beter..bayanların yanında ağız dolusu küfür eden erkeklere de saygım yoktur...kadınlara hiç yakışmıyor..tamam sinirleniosun belki,ama içinden et..dışavurma..

Smiley.. dedi ki...

azuth.....evet şu sarcasm olayı daha mantıklı galiba:))hepimizin sarcasma ihtiyacı var bence.

Jacqueline......kesinlikle haklısın.bir bayanın yanında küfür eden erkekden ne beklenir ki..şu dışa vuranlarda o şekilde rahatlayan türden oluyo.

Adsız dedi ki...

Bismillah...

Smiley.. dedi ki...

Tabi haklısın..bloguma girince besmelesiz girmemek lazım:)))))))))
Misafirim hoşgeldin:)