2.4.09

Seni Gidi Hödük!

Dün işten çıkınca, kontür (böylemiydi) almak için markete gittim.Ama yoktu.Sonra başka bitaneye sordum ordada yok.Başka biyere sordum yine yok.Sinir oldum tabi, söylene söylene yürüdüm..biryandan da bakınıyorum etrafa kontür satan yer varmı diye.Yolda yürürken restorantın birinden bi adam çıktı 'hanfendi buyrun dedi.'Hani o buyur etse de bende gitsem diye bekliyorum sanki.Yürüdüm hiç duymamış gibi.Bu hödük Ben yürüdükçe tekar ediyo tabi aynı şeyleri.Bozuk plak gibi.Allah'tan sabırlı bi insanım yoksa küfürü hakediyodu yani hödük oğlu hödük.Az daha yürüdüm ve sonunda bi dandik market denk geldi.Karttan ödedim.Sıra şifreyi girmeye geldi.Ebe öküz adam koymuşsun post makinasını daracık yere, bide kablosu yetmiyo tezgaha, eğilmek zorunda kaldım.Makinası da çok kıymetli sanki ben şifreyi girerken elinden düşürmedi.Harbi odundu yani.

Neyse sonra çıktım ordan karşıya geçtim.hemen dolmuş geldi.atladım.
Benim eskiden çalıştığım iş merkezinin Wc bekçisi ile gözgöze geldik.:)
selam vercem sandı tabi, ama vermedim..Ben bakışlarını hissettikçe rahatsız olmaya başladım.Adam içinden; 'ahh ahh karamel az zıçmaya gelmedi bizim wc ye' demiştir kimbilir.Töbe töbe..hayır anlattığım konuya bakarmısın..ama valla rahatsız oldum adamdan..
Mal gibi baktı baktı..ben safım demiştim ya evet saftrik olmasam "ne bakıyon lan" diye yapıştırırdım lafı bu tür başıma gelen her olayda.ama gelin görün ki, içimdeki bu saflık beni ne hallere düşürüyo.

.....
Hani vardır böyle hödükler her ortamda.Gaffurun sokakta gezen hali gibi.Gaffurcuğuma bir eleştiri yapacağım yok, keşke herkes onun gibi güler yüzlü, kalın kaşlı bi komedi kahramanı gibi olsa.Dünya valla daha güzel bir yer olurdu.düşünsenize herkes böyle. Sokakta görsen zaten gülmemek için zor tutarsın kendini, sırıtırsın, eğlenirsin...Tipe baksananıza...tam komedi.

........
Buara birde foğraflar çekiyorum ..ama çok farklı..tanımadığım simalar değil, genelde tanıdığım, hayatıma bir şekilde yoldaşlık etmiş, beni anlayan ve onları anladığım yüreği güzel insanlar var karelerde..
sanırım bunu çoktan yapmam gerekiyordu..şimdi o güzel insanlara sesleniyorum: "o şirin tebessümlerin yüzünüzden bir ömür boyu eksik olmaması için 'GÜLÜMSEYİN' çekiyoruumm.."

6 yorum:

Hayalbemol dedi ki...

Çevredeki öküzler nedeniyle çok sevdiğim sokaklardan nefret etmeye başlamış biri olarak, sana hak veriyorum. Ama yalnız bu hödüklerden değil, elit tabakanın angutlarından daha fazla nefret ediyorum.
Onlar bir de üstüne çok sevimsiz oluyorlar.

Smiley.. dedi ki...

Hayalbemol.....:sen bile bir erkek olarak rahatsızlık duyuyorsan, bayanların ne duruma düştüklerini daha iyi anlarsın eminim.
hastamıdır nedirler anlamıyorum..

Adsız dedi ki...

haklısın karamel işiniz zor gerçekten.. bu arada mimlemiştin beni geç olsada yazdım.

tutsak dedi ki...

Sevgili karamel
Aslında sorun bizde galiba istersen o olaylara espri ile bakıp gülebiliriz de ya da kızmadan hazırcevap olup karşımızdaki hödüğü de biraz yontabiliriz. Wc bekçisine de bir selam verip sonrasında ilgilenmemek onun bakışlarından kurtarabilirdi belki seni adamcağız da insan ne de olsa tanıdık birini görünce bir selam beklemiş sonra da alamayınca gücüne gitmiş olabilir. Neyse içinden geleni söyle dedin diye söyledim. Korktuğumuz şeyler sürekli üzerimize gelir o yüzden korkmak yerine eğlenmeyi tercih etmek daha doğru gibi geldi bana.
Sevgi ile kal

Smiley.. dedi ki...

Gökhan....::) hemmen bakıcam..ve notunu vercem:P

Smiley.. dedi ki...

tutsak....:bazı insanlar vardır dediğiniz gibi gerçekten eskilerin hatrına bi selam-sabah etmeni bekler.elbette onlarla da eğlenmeyi muhabbet etmeyi tercih ediyorum..
birde öyle insanlar vardır ki hayatınızda, selam verilecek gibi değildir.değmez yani.bayanlara düşkündür.bi selamını bile 'ha! bak bu bana ilgi gösteriyo.' şeklinde anlayacak kadar ruh hastasıdır.eğlenilecek gibi değil..