11.4.09

Halasının Meleği

Perşembe günü yeğenimin doğum günüydü.Sanki kızımızı evlendiriyorduk.Daha yeni 1 yaşını doldurdu.O kadar kalabalıktı ki, bütün gecem mutfakta ve sigara molası verdiğimiz odada geçti.Duyan duymayana söylemiş.böyle bi zincir halinde tüm ahali evimize akın etti.Üstüne bide babama çiğ köfte yoğurtturdular.Bi bok anlamadım kalabalıktan.
Kapı çalıyo açıyorum..en alakasız kişiler.haydaa..yengeme bakıyorum.senmi çağırdın der gibi.Haberim yok bakışı atıyo.

Yine kapı çalıyo.açıyorum.karşımda bıyıklı, zenci, obama karışımı, beyaz başörtülü, takma dişli,yuvarlak kafalı bi teyze..Hadi gelen çocuklar neyse de, ah be teyzem sen ne arıyosun bebeğimizin doğumgününde?Oyuncak mı çekti canın..başka sebep bulamadım valla.

Neyse buyur ettim.Kızımızın çocuk arkadaşlarından çok babane, teyze, nine olan arkadaşları partiye geldiler:d.Hatta millet gidince yapışacaktım totosuna, 'senmi çağırdın bukadar teyzeyi' diye.Ama konuşabilse, kesin: "Ya hala benim doum günüm deilmi, sen karışma.hem bak hepsi oyuncak aldı bana." der ve beni mort ederdi.

Doğar doğmaz getirdiği karakteriyle bir gün içinde ailenin tüm coğrafyasını değiştirmeye yetti.Yüzlerde şaşkın gülümsemeye dönüşen minnacık ayaklı, minnacık elli, şiş gözlü, koca burunlu 'aa bak halaya çok benziyo.', 'hala gibi güzel gözlü, güzel yüzlü.' muhabbetlerine şahit olduğum minik kuşum.:)

Öpmelere, koklayıp bakmalara doyamıyorum.Yüzündeki kendisinin dahi anlamlandıramadığı gülüşlerine bakıp ailece mutlu oluyoruz, neden olduğunu biz de bilmiyoruz.:)Başka bebeklerde gördüğüm kusma vs. durumları acayip tiksindirse de, kendi yeğenimde bu tam tersi oluyor.Altını değiştiriyorum, kustuğu yeri siliyorum, uyutuyorum..Yani bebiş kendimizin olunca bambaşka oluyor.

Daha önce hiç tatmadığım duyguları tattırıyor bana.Bir minik insan bu kadar mı özlenir göremeyince.!

Büyüyecek, O'da bizim gibi okuyacak, bol bol hayal kuracak, aşık olacak, bizim geçtiğimiz yollardan o da geçecek..Ve o büyüdükçe ben de yeni alışkanlıklar keşfedicem onunla beraber..
Böyle birşeydir işte yeğen.Seversiniz, sevilirsiniz. hep o mutlu olsun diye çaba gösterirsiniz.uğruna canınızı feda edersiniz.. hayata tekrar güzel bakmanıza vesile olur.O'nunla bir şans daha verirsiniz dünyaya.Meğer yeğen ne çok şey ifade edermiş..

Halasının meleği, ciğerimin köşesi, gülüşüne kurban olduğum iyiki doğdun.

9 yorum:

Hayalbemol dedi ki...

Yeğen bende de bir tane var, yerim ben onu :)

Smiley.. dedi ki...

Hayalbemol....:ozaman sen beni daha iyi anlarsın.:)

tutsak dedi ki...

Valla ben senin anne olduğun zamanları da görmek isterim işe falan da beraber götürürsün artık bebişini o zaman. Yeğenini bu kadar seviyorsan kendi bebeğinde ne olur kimbilir. :)

Smiley.. dedi ki...

tutsak....:ama ben yeğenime hissettiğim duyguların üstünde başka birine yani kendi çocuğuma bile olsa hissedemem diye düşünüyorum hep.Çünkü bana göre onun yeri apayrı.
Ama çocuğum olunca belki dediğinz gibi de olabilir.:))

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com dedi ki...

Benim yeğen 1.5 yaşında. Bütün yeğenler tatlıdır birbirinden...

Smiley.. dedi ki...

Recep Hilmi Tufan....:Allah bağışlasın.
evet hemde ne tatlı.bambaşka bi duygu bu.şimdiden sabırsızlıkla beklıyorum benimle uyumasını..

Adsız dedi ki...

uyyy yerim onu :)) Allah bağıslasın benim yeğeniminde 3 ayı var ailece sabırsızlıkla onun aramıza gelmesini bekliyoruz :)) ve çok sabırsızız.. Halası onu simdiden çokkk seviyor biran evvel doğsa diye deliriyorum ya :))

Smiley.. dedi ki...

Ekin....:şimdi geçmek bilmez o 3 ay.ama dogduktan sonrada zaman su gbi gecıyo.O yüzden her anını ölümsüzleştirin bence.resımle videoyla vs.sonradan öyle güzel anılar bırakıyo ki.anlatılmaz yaşanır:)yakında seninde başına gelicek.
şimdiden hayırlı olsun:)

Adsız dedi ki...

Çok saol canım..
Annesi ona günlük yazıyor zaten :))
Keşke benim annemde yapsaydı böyle birşey ben Annemin karnındayken onun duygularını hislerini okumayı çok isterdim :)Bebeğimiz okuyacak Allah nasip ederse.. Zamanın su gibi akıp gideceğinden eminim neşe kaynağımız olur o bizim :)) Bunları yazarken yüzümde tarifsiz bir tebessüm olusuyor gülüyorum kendime :)) belkide ilk yeğen ilk hala olusum annemin ilk babanne olusu babamın ilk dede olusu :)) Kendi çocuğum olunca nası olurum çok merak ediyorum :)