26.1.11

Utanmasam bizim evden İzmir'e metro istiycem, o derece doyumsuzum

Şimdi bişey diycem adım doyumsuza çıkacak..Her sabah aynı saatte uyanıp işe gitmek yoğun iş günü sonrasında eve dönmek, evde dinlenip sonrada uyumak..ne kadar güzel aslında ama bu saydıklarımı 2 ay boyunca hiç şaşmadan aynı tempoda yapınca monotonlaşıyor.Evet hayatım monotonlaşmış ve sıkılmaya başladım.Düzen hiç değişmiyor hep aynı..Ne kadar doyumsuzum diyorum kendi kendime.Oysa daha düne kadar herşey güllük gülistanlıktı..Böyle tuhaf bi doyumsuzluk, ne istediğini bilmeyen, arada boşluk hissi, aksini bilsemde buna kendimi ikna edemiyorum.. bazen huysuz, ottan boktan nem kapan cins bişey oldum..ne yapayım oluyor böyle hiç akılda yokken.Mesela azönce en sevdiğim insanla konuştum telefonda ama telefonu kapatana kadardı o sevincim, gülen yüzüm..Yapmacık değil  tabiki yeterki içimden gülümsememi sağlayan insanlar olsun çevremde.İnsanın doğasında var hep fazlayı isteme arzusu biliyorum ama ben böyle zamanlarımı hiç sevmiyorum.Nisan oyuncaklardan bıkıp ev eşyalarına yönelince hatta onlarda doyurmayıp mutfağa saldırınca çok kızıyorum ona ve bu durumunun her istediğini verdiğimizden kaynaklandığını düşünüyorum bazen.Ona bakarsan bende onun yaşadıklarının yüzde birini bile yaşamadım..hadi onu anladım da ben niye bu kadar doyumsuzum!

Bazı duyguları hissedebilmek için yoğun yaşamak istiyorum, ertelemeden.. belkide bu doyumsuzluk o nedenden kaynaklanıyor..işyerinde gelen her müşteriye dikkat ediyorum kendini ifade edebilen, gözlerin içine bakarak konuşabilen okadar az insan var ki..Benim için bu çok önemli tabi anlamak isteyene görebilene..
Çevremdekiler ve bende dahil sürekli bi koşturmacanın içindeyiz.Neyi tadına vararak yaşıyoruz? Sabah işe gider gitmez iş telaşı başlıyor zaten, sonra kahvaltıyı boş bi araya sıkıştırıyorum, gelişigüzel yedikten sonra, sabahın ilk sigarası tüm günümün içine etmeyi başarıyor zaten..Aslında herşey çok güzel işimide seviyorum ama dedim ya herşey kahvaltım gibi gelişigüzel, geçiştiriyorum.Tadına varmadan, bişey anlamadan.'şimdi yada asla' diye bir film vardı.izlemedim ama adı aklımda kalmış..hayat felsefem bu olsa keşke.

ağlamakmı geliyor içimden bunu en yoğun haliyle yaşıyorum, çünkü yanlızken gözyaşlarım daha özgür  oluyor.Ertesi sabah uyanınca ne kadar çirkin olsamda yapıyorum bunu.Aşık olduğumdada aynı şekilde doya doya yaşamalıyım.kavgalarımda aynen öyle olmalı tıpkı arabesk şarkılarının kliplerindeki gibi mutlu sonla biten..

sorumsuzluk hakkımıda kullanmak istiyorum.. doyasıya.Bol bol sorumsuz davranmak, vurdumduymaz olmak yeri gelince 'salla gitsin' demek istiyorum..bütün bunların bedelinide sonra katmer katmer alırım biliyorum!o yüzden dengeyi tutturup dolu dolu yaşıycam ben.)
Başlığımda İzmir dedim çünkü insanda aşk etkisi yaratan bir şehir.Bu aralar hep gidesim var..

19 yorum:

Venüs dedi ki...

coca cola'nın bir ara bir sloganı vardı,'ask for more'-daha fazlasını iste..işte bizim hayatımız da bu felsefe üzerine konumlandırıldığı için gencinden yaşlısında hep daha fazlasını istiyoruz.dozunda kaldığı sürece de iyidir aslında.yine bunalmışsın ama biliyorum açılırsın,içini döktün ya,iyi gelir(:iyi çalışmalar canım(:

Miss Sensible dedi ki...

Karamel, inanaır mısın yaşadığım duyguların hissetiklerimin benzerini yazmışsın. Öyle hoşuma gitti ki bu yazın. Düşünüyorum da sadece günler akıp geçiyor, kendime ayırabilidğim zamanım bile yok. En güzel yaşlarımı sadece ev ve iş arasında geçiriyorum hepsi bu :(

Hayalbemol dedi ki...

Geçici bir duygu yoğunluğu bu karamel. Fakat geçici demekle geçiştirmek istemiyorum. Eğer yaşadıklarından mutluysan ama tekdüze olduğunu düşünmeye başladıysan, günlük ve haftalık yaşadıklarını gözden geçir. Rutinliğin nerede olduğunu tam olarak kestirirsen, farklılıkta çözüme ulaşabilirsin. Mesela akşam eve geldiğinde sürekli dizi izleme rutinliğin varsa, bunu arkadaş buluşmaları, yazı yazmak veya farklı hobilerle değiştirebilirsin. Zaten bir sıkıntı varsa, sorun büyümeden yok etmek gerek. Mutlu kal :)

Supernaut dedi ki...

Tek kelime ile: Kaşınıyorsun !

Smiley.. dedi ki...

Jacqueline..:aynen cnm ya bunaldım gerçekten.iyi geldi hem yazmak hemde yorumun:)

Miss Sensible...:teşekkür ederim:) evet bencede en güzel yaşlarımız ve geçiştirmekle geçiyor.

Hayalbemol...:geçici, biliyorum.mutluyum ama tekdüze dediğin gibi.burda güzel bir arkadaş ortamım da yok.kimseye güvenemiyorum içlerine girecek kadar dost diyecek kadar.eksikliğini yaşıyorum.

Supernaut...:buldumda bunuyorum dimi.ama her sabah uyanınca şükrediyorum..halimden çok memnunum.tek derdim doyumsuzluğum oda kalıcı değil geçici..senide görücez superman:)

Supernaut dedi ki...

Doyumsuzluğun geçici olduğuna inanmıyorum ama öyle diyorsan öyledir, benim neyimi görecen pardon da? :)

Smiley.. dedi ki...

seninde böyle zamanların olacaktır elbet..hatta yazacaksın off puff diye diye..aha buraya yazıyorum.sonra demedi deme:)

Supernaut dedi ki...

Oluyor olmaz olur mu, ama oflayıp puflayarak birşey elde edilmiyor. Çalışmak zaten monoton ve sıkıcı , işini ne kadar seversen sev.

En güzel yıllarını çalışarak geçiren de bir tek sen değilsin sanki, insanların çoğunluğu öyle. Alışsan iyi olacak gibi. Değil mi?

Söylemek istediğim buydu aslında, bir de sigarayı bırakmamışsın haala, yazıklar olsun !

Smiley.. dedi ki...

tamam iyi hoş da ben çalışmaktan şikayet etmedimki.en güzel yıllarım böle ot gibi geçiyor demek istedim.iş dışında kendime ait bi hayatım yok sanki..
azönce bi fıkra anlattı patronum bende sana anlatayım..
-temel her bara gittiğinde 3 bira sölermiş.bigün barmen demişki 'neden hep 3 tane söylüyosun..' oda demişki '2 kardeşim var gurbette onlar için söylüyorum ikisini' demiş.belli bi zaman sonra 2 tane söylemeye başlamış.adam budefa niye iki tane söyleyip duruyorsun demiş.temelde ben alkolü bıraktım kardeşlerim hala içiyor demiş.:)

bende bıraktım kardeşim içiyor diye espri yapmıcam:Pp

Supernaut dedi ki...

Hmm sen iş dışı hayatında aksiyon peşindesin, valla işten güçten halin kalıyorsa ve yapamıyorsan kötü tabi, ama genelde çalışırken zaten bitiyor enerji :)

Sigara konusuna da bir daha dönmeyeyim, fıkralarla geçiştirilemeyecek kadar ciddi ve üzücü... peh :)

olenbayan dedi ki...

gel tabe

Smiley.. dedi ki...

supernaut..:ben hiç bişiyin peşinde diilim taammı:D Ya allah alla bide haklısın taam de yaa..sigara iç karamel de belki ozaman bırakırım :P:p

olenbayan..:gelcem haftaya.. nasipse:)

TuTsİ dedi ki...

Gördün değilmi yağmura rağmen umarsızca dans edeni.
Aşk yaptırıyor bunu ona

Umursamayacaksın ama herşeyi değil elbet
salla ne varsa aklına takma
keyfini çıkar hayatın ki o senin canını çıkarma dan.

İzmir de aşık olmak istedim bi ara
izmir'lilerin haberi yok ama gittim izmire bayram diye kız kalmamış kalbi boş döndüm ben de :P

İşimi sevmesem de hergün aynı şeyleri yapmaktan usanmıyorum her gün işe gitmemin sebebi, pazar günü sabahı kahvaltısı için oda benim heyecanım

içim den geleni söyledim.

Smiley.. dedi ki...

bayıldım o filmin o sahnesine.aşkk nelere kadirsin sen:)
ufak şeylerden mutlu olmak...ben bunu tam olarak beceremiyorum.hep yazılarımdada yazmışımdır tam olarak mutluluk yaşayamadığımı, en mutlu anımda bile çoğu zaman anı yaşamak yerine aklıma olumsuzlukları getirerek kendi kendimi huzursuz ederim.
her pazar kavaltısı mutlu edebiliyorsa ne mutlu sana..

çok@şık dedi ki...

bence senin bir çift kanada ihtiyacın var :)

Adsız dedi ki...

[url=http://seoservicemarket.com]seo services[/url]

Naz dedi ki...

Gitme fikriyle ben de mücadele halindeyim. Bir tane valiz hazırlayıp kapının önüne koymak geliyor içimden.Nereye olursa ...
1 gün olsa bile...

işte ben şurasını çözemedim.gitmek mi,kaçmak mı????

Smiley.. dedi ki...

çokaşık..:bence benim bi meleğe ihtiyacım var..gerçek bir melek:)scs


Naz..:kendi dünyamızda farkında olmadan bi ton şeyle mücadele ediyoruz.bi süre sonra bu durum can sıkıcı olmaya başlıyor ve uzaklaşmak mantıklı gelıyor ınsana.yani hem kaçıyoruz hemde gidiyoruz oluyor bu durumda..:)

Adsız dedi ki...

[url=http://GADGETWISE.net/?p=303]free games online[/url]