25.9.09

Her Güzel Şey Bitermiş

Bir garip telaştı bayram..geçti gitti.
Bayram artık çocuklara bayram bizden de geçti gitti.Büyüdükçe uzaklaşıyorum bu günden.
Büyüdüğümden beri, çocukkenki havasını bitürlü yakalayamadım.Küçükken anlamlıydı.

Büyüdüm eşşek kadar oldum.Topuklu ayakkabılar giyiyorum, makyaj yapıyorum..çocukluktan eser kalmadı yani.Büyümek herşeyi bilmek, bildiğin sorumluluklar altında ezilmektir ve zamanın nasıl geçtiğini anlayamamak.Kırılıyorum..üzülüyorum..anlayamıyorum..büyüdüm ben diyorum.

Meğer büyümek yıpranmak demekmiş.Çocukken aldığın tatları alamamakmış.
Ama yine de her bayram erken kalkıyoruz, hepbirlikte güzel bi kahvaltı yapıyoruz, bayramlaşıyoruz, misafirlere kolonya şeker ikram ediyoruz, akşam güzel yemekler pişiriyo anam...vs.Bazı şeyler üstüste tekrarlanınca pek anlamı kalmıyo galiba. Elini öpecek bi baban, sarılcak annen, şeker ikram edecek dostların yoksa bayram hiçbişey ifade etmiyor.Aileden uzak bi memleketteysen değeri ozaman başka olur.
"küçükken iki kişi oturduğumuz kapının eşiğine, şimdi tek başıma sığamıyorum. insan büyüdükçe yalnız mı kalıyor ne?" demiş ya sunay akın çok da güzel tarif etmiş.Büyümek insanı farklı bi kalıba sokuyor.Mesela ben duygusallaşıyorum, ciddi oluyorum, masumiyetim yok oluyo, birine iyi birşy yapacağım zaman önce bi düşünüyorum..kısacası zaman geçtikçe bu oyunlar beni yoruyor.
Şimdi mantıken düşünürsek her insan değişime uğruyor.Belki bu değişim tam olarak yıkıp yeniden yapılandırma olarak tanımlanmaz.Hatta bazen içinde bulunduğumuz çevre şartlarına göre de değişime uğruyoruz.Aslında sürekli bi değişim içerisinde olduğumuza göre..değişim hayatın ta kendisidir..En çok zoruma giden de kendimdeki bu değişimin farkına varmak.Mesela insan değişime uğradığı süreçte elindeki, çevresindeki bütün yaşamına ortak ettiği canlı cansız herşeyi değiştirme çabasına giriyor.Eski sevgiliyi bile yolda görünce 'ben nasıl bununla arkadaş olmuşum yaf?' diyebiliyoruz.Sonra kıyafetlerde de bu böyle olur.Yaz bitti, kışa girerken bütün kışlıkları dolaplara diziyorum.Ama eskileri görünce eleme yapıyorum direk.Çünkü ben değiştim artık...

İki sevgili arasındada mutlaka olması gerekli.2 farklı insan 2 ayrı dünya gibi.Bu insanların birbirine uyum sağlamaları lazım.O yüzden belli başlı durumlarda ortak yolu bulmak adına değişimler yaşamaları gerekiyor.
Değişim iyidir..İnsan her anlamda değişime mutlaka açık olmalı.Sabit fikirli, dik başlı olarak değişime kapatmamalı insan kendisinii.Yoksa ömür boyu aynı pencereden hayata takılır durursnuz.


.....
bu yazıyı yazdım ama bloguma giremiyorum kaç gündür.Ayrıca yorumlar önceden mail olarak geliyordu mail adresime..ama artık çoğu yorumlar mail olarak gelmiyor.yorumcular bulutundan takip ediyorum.Neden böyle oldu anlamıyorum..oynatmaya az kaldı..kendine gel blog..

10 yorum:

Lunarita dedi ki...

biz büyüdük ve kirlendi dünya..

Eski tadı kalmadı...

-Çok güzel bir yazıydı, gece gece iyi gitti.Tebrikler.-

Sevgiyle,
Aynur.

absalom dedi ki...

"küçükken iki kişi oturduğumuz kapının eşiğine, şimdi tek başıma sığamıyorum. insan büyüdükçe yalnız mı kalıyor ne?"

şahaneydi...

değişim iyidir katılıyorum...
sık sık değişmem bu yüzden galiba :)
biraz fazla sık oluyo ama...
o kadar olur...


blög-mail konusunda ben de muzdaribim karamel...

dayak istiyo bu blög.

Smiley.. dedi ki...

Luna...:teşekkür ederim Aynur.;)


absalom...:sen bukalemuna taş çıkartırsın :d herşeyin fazlası zarardır absalomm:)
bi suikast düzenleyelim ozaman bloga:d kafamız bozuldumu elimizden kaçamaz kimse.:p:P

eugene dedi ki...

Uyum..
Anahtarın diğer adıdır..

Smiley.. dedi ki...

eugene...:merhaba eugene.evet çok yerinde bi tanım.. uyum=anahtar..

FFatiHH dedi ki...

çocukluk bence kapının arkasından gelen gürültü patırtıyı kapı deliğinden göremeyecek kadar kısa boylu olmaktır...büyüyünce herşeyi görüyorsun..boyunun yettiği gibi yetiyor akıl tüm pislikleri anlamaya...

Dr. Osman TEZGEL dedi ki...

karamel selam. ben fisherman of eolia isimli blogun yazarıyım. thesethudo@gmail.com mail adresim. sizinle görüşmek istediğim acil bir konu var. bana mail atarsanız çok memnun olurum. saygılarımla...

birparcaozgurluk dedi ki...

içimden gelen ve şu anda yapabileceğim tek şey ufak küçücük ama sımsıcak bir merhaba...
umarım kabul görür:)

merhaba...

Smiley.. dedi ki...

birparcaozgurluk...:merhaba..bu sıcak selamın için teşekkür ederim;)

papatya dedi ki...

cok uzak diyarlardan bayrami buruk geciren bir ses: bayraminiz kutlu olsun:(((