5.3.09

Zenginin Malı Züğürdün Çenesi

Hayat bana istediğim şeyleri vermiyor çoğu zaman.Yinede isyan etmiyorum, en azından yetinmeye çalışıyorum.Şükür diyorum ama bişeyleri de değiştiremiyorum.İşte bu durum beni yıkıyo.Zaman zaman istediğim şeyleri elde edebildim.fakat zaman zamanda istemediğim şeyler beni elde etti.Daralmış umutlarımın içinde kıvranırken bulabildiğm tek çıkış noktam hayallerim.Hayattan ve çevremdekilerden ulaşılmaz hayaller istemedim.
Hep kendi kendime "yaşadığın her güzel şey zamana meydan okur ama sen karşı koyamazsın.Olduğun yerde durup öylece bekleyemezsin geleceği. Bir adım atmalısın, bir el uzatmalısın .!" derdim.

Bu aralar içinde bulunduğum hayat şartları bana bi hayal ürünü daha yarattı.Bi arabam olsun istiyorum artık.Bıktım dolmuş muhabbetlerinden.Her gün aynı duraktan binip aynı yerde inmekten."Farklı duraklardan bin ozaman." diyenleriniz olmuştur, ama bulunduğum yerde bi durak var.Diğer durağa gitsem zaten dolmuşa binmeme gerek kalmaz.

Avuç kadar yerde yaşıyorum ama gideceğim yere yarım saatte gidiyorum.Zaman kaybı başka birşey değil.Sıkılmamak için farklı teknikler denedim.Mesela müzik dinledim (ama baktım herkes kulaklıkla geziyo.indi-bindi yapıyo hala kulaklık kulağında, biri bişey soruyo duymuyosun, hayattan kopuk gibi..soğudum ondanda.), kitap da okudum.Hala da okuyorum ama sıkılıyorum yinede.Benim de arabam olsa bende dolmuşlardaki rezilliği çekip hergün birsürü insanın nefesini solumam elbette.

Hele de sınavın varsa, geç kalmışsan..geç kalma nedenin de ortada.Saniyeler bile son derece önemlidir..ama bi anda dolmuş bi şekilde polis yada jandarma tarafından durdurulur..ya olması gerekenden çok yolcu almıştır, yada ehliyet, ruhsat kontrolü..vs.
sonuç; şansın varsa; koşturarak nefes nefese girersin sınava, ayrıca azarı da yersin.
şansın yoksa; şansına küs..Seneye o dersi alttan alacaksındır.

Acayip taktım bu hayalime ya:s Daha ehliyet bile alamadım.Lanet olası motor dersinden geçemedim.Geçen gün sinirden hüngür hüngür ağladım salaklığıma.Hayatımda onca sınav var, bi bu ehliyet sınavı eksikti.Sanki kapıda arabam beni bekliyo 'ehliyetini al da gel' diye.Züğürdün konuşmaktan başka yapacak bir şeyi olmadığından hayal kurar işte.Fakat zengin konuşmaz direk alır.

-Gözüm yükseklerde değil.Bi arabam olsun ayağımı yerden kessin, vallahi başka birşey istemem.(gerçek dünyam)
-Şöyle minik (mini cooper), havalı, kırmızı bi arabam olsa atlasam gitsem en güzel yollardan.
Müziği açsam son ses, şarkı söyleye söyleye hava ata ata gezsem.Ohh.:) (buda hayal düyam)

Varolan Şey niye heryerde olmaz ki:s??

12 yorum:

beyaz mendil dedi ki...

:)))Dilerim bundan sonra hayatında her istediğin olur ve bütün hayallerin gerçekleşir.Sevgilerimle

Hayalbemol dedi ki...

İstedikten sonra, en alasını alırsın ben inanıyorum. Ama benim araba konusunda çok tedirgin bir yapım var. Hafif paranoit bir tedirginlik. Her sabah kapıdan çıkarken, evimin önündeki arabalardan birinin camını kırık görüyorum (hırsız), park yapmak için sokağımızdan en az 3 kere geçip kafayı sıyıranları görüyorum. Benzin, trafik, korna sesleri, manyaklar, falan da filan da. Biraz kasıyor bunlar beni, uzaklaşıyorum.

Smiley.. dedi ki...

beyaz mendil......:Çok teşekkür ederim güzel dileklerin için.umarım şu isteklerim bigün biter de bende rahat ederim:)

Hayalbemol.....:alırmıyım gerçekten?sen bana böyle gaz verirsen tabikide alırım:))
senin tedirgin olman normalmiş yaşadığın yerle bağlantılı olarak.ama ben ist.bulda yaşamıyorum yada bunun gibi ürkünç bi şehirde.o yüzden o taraflarını düşünmedim bile.beni kasko, vize, sigorta vs. ne varsa onlar tedirgin yapıyo.inşallah bigün alırım da burdada yazarım aldım diye:)

tutsak dedi ki...

Sevgili Karamel
Aslında biz ne istersek, nasıl istersek bize o veriliyor. Ancak bizler hata yapıyoruz bazen araya bir aracı koyuyoruz (bana para verde ben araba alayım,ev alayım diyoruz)şu olsunda bunu yapayım gibi. Ya da isteklerimizi tam istemiyoruz ve eksik bıraktığımız noktaları yaşam kendisine göre dolduruyor ve doldurulan yerlerde bizi mutsuz edebiliyor dilerim isteklerin tam ve seni mutlu edecek şekilde gerçekleşir.
Sevgiler

Smiley.. dedi ki...

tutsak......:Tam isteyemiyorum çünkü araba alacak kadar param yok:s.Ama en büyük hayalim buaralar.Araya aracı koyma lüxüm de yok.Olur elbet bir gün ama ben şuan istiyorum:)
çok teşekkür ederim.güzel dilekleriniz için.:)

tutsak dedi ki...

Bir de; bazen isteklerimiz bizim hayrımıza olmak üzere ertelenir. (http://sonsuzluktutsakbedenimde.blogspot.com/2009/02/dua-2.html)Hikayede sevgili >Mevlananın anlattığı gibi.

Smiley.. dedi ki...

tutsak.....:ozaman hakkımda hayırlısı ne zamansa ozaman olsun :))
yazıyı okudum.gerçekten etkileyici.

Venüs dedi ki...

ben de bugün ehliyet kursuyla görüştüm.nisandaki sınava yetişebilirmişim neyse..umarım hayalin gerçek olur((:

Smiley.. dedi ki...

Jacqueline......:amin inşallah canım.
senin ehliyet de hayırlı olsun.

khaos dedi ki...

Ah ya, valla araba alırsa vede gezdireceksen beni en çok ben dua edeceğim:))

Hayalbemol dedi ki...

mim modası başlıyor :)
buradan

Smiley.. dedi ki...

Digital Kelebek....:hele bi arabam olsun.İzmir in altını üstüne getirirz :P Dualarını eksik etme:)


Hayalbemol.....:ayy çok mutlu oldum.teşekkür ederim hayalbemol.:))hemmen bakıyorum :D