18.3.09

Yaşamın Bi Yönü Daha *3

Seçim yaklaşınca ortaya çıkan saçma kirliliği, şöhret meraklısı amatör siyasetçileri, boyum kadar resimleriyle araçları ve binaları süsleyen başkan adaylarını gördükçe ruhum daralıyor.Seçilmesi durumunda, vaatlerini yerine getirmediğinde kendisine herhangi bir yaptırım uygulanmayacağını bilen adayın boş atıp dolu tutma çabalarına hepimiz şahit olmuşuzdur.Yani bu kadar bayrak asınca, bu kadar vaatlerde bulununca, bana oy verin diye bağırışlar olunca ne değişecek?Sanki bütün bu koşuşturma tantana bitince, adamlar seçilince heryer bayram havasında olacak!
Mahalle mahalle parti araçlarını dolaştırıp marşlar dinlettiren bu densizler yüzünden bir an önce seçim olsa da kurtulsam diyorum artık.
.............

Asıl anlatmak istediğim mesele şu aslında:

Ellerinde reklam amaçlı broşür dağıtan dtp liler geçenlerde bi komşumuza gitmişler.Ev sahipleri, "Siz Kürtsünüz.Biz kesinlikle size oy vermeyiz, broşürlerinizi de almıyoruz." demişler.Yani kovulmuşlar.
Dtp ile yakından uzaktan işim olmaz ama damarıma basılan nokta "Siz kürtsünüz!" cümlesi sadece.Çünkü bende bir kürt kızıyım ama Türküm sonuçta.Kürt diyince aklınıza dağa çıkan eline silahı alıp mehmetçiğe karşı savaşan sanmayın..asla böyle değil.Bu genelleme niye yapılır ki.?Aklına bunları getirenler bence biraz düşünsün!unutulmasın ki şehit düşenlerin arasında kürtlerde var..
Ve bunu diyen kişinin kızı Muş'ta öğretmenlik yapıyor şuan..!!

Her kürt pkklı değildir ama "kurunun yanında yaşta yanar." durumu.Her şehit haberinden sonra kahrolsun kürtler gibi faşist tutum takınılıyor.Lanet olsun ki, pkk yüzünden bizimde potansiyel terör elemanı olduğumuz akla geliyor.Bu ülkede milyonlarca kürt var ve hepsine pkk yandaşıymış gibi bakılması haksızlık..

kaç tane kürt pkk görüşlerini savunuyor?

kaç tane kürt dağa çıkıyor?

kaç aile dağa çıkana destek veriyor?

bu ayrımın çok iyi yapılması gerekir..
Kürt demek, herzman farklı gözle bakılan, her türlü iftiraya uğrayan, yapmadığı şeyi yaptı diyerekten suçlanan ama hiçbir suçu olmayan insanlar...Ben çok zorluk yaşamadım ama yıllardır bunun mücadelesini vermiş bi ailem var.
Çekiyoruz bizde, bir şehit düşünce biz de ağlıyoruz, üzülüyoruz.. biz ayrı bir millet değiliz ..
Sadece insanız, ne eksik ne fazla..

9 yorum:

Adsız dedi ki...

bunları okuyunca aklıma;
"asnolan insandır" demek geliyor; ama sanırım bazen bunun bile önemi kalmıyor.

(bkz: anladın sen onu)

www.ugurgucarslan.blogspot.com

Adsız dedi ki...

unutmadan eğer birilerine insan olmayı anlatacaksak, işimiz çok zordur.
bırakalım isteyen yesin bu yemekten, istediği kadar hatta..

Adsız dedi ki...

bilinçsiz insanların birilerine hangi gözle baktıkları pek önemli deil.. önemli olan bu ayırımı bilerek ve bir amaç uğruna yapanların ve bunu rahatlıkla dile getirenlerin takdir görmesi..

Smiley.. dedi ki...

güçArslan.....:anladım ben onu güçArslan..
birde burda insan olmayı anlatmadım.anlatmak da dediğin gibi kolay iş değil.
Anlatmaktan çok insan olabilmeyi basarabilmektir önemli olan..
İnsanlar yaşadıkları sürece ağır yükler taşır.Kimsenin anne-babayı seçme hakkı diye birşey yok, ırkını-cinsiyetini seçemediği gibi.


FearDrop.....:sağol..
Her doğulu Kürt değildir,
Her Kürt'te pkk lı değildir.
Tek isteğim bunun bilincine varılması..

Hayalbemol dedi ki...

1-Broşürlere verilen parayla yardım kurumlarındaki bakıma muhtaçlara el uzatılsaydı, eminim ki bu senenin sonuna kadar kurumlar rahat ederdi. O derece saçma sapan para harcanıyor.
2-Her şeyin başı eğitim. Kürt-Türk saçmalığını ortaya çıkaranlar, dış güçlerdir. dtp gibi partiler, özgürlüğü sırf kürt milliyetçiliği olarak yaymasalar ve her konuşmaları pkk sempatizanı gösterilerine dönüşmese, işler bu derece ciddiye binmeyecekti. Güneyde eğitim ve bilinçsiz çocuk yapmayı kimse engelleyemiyor, çünkü terör hiçbirine izin vermiyor. Ben, laz, çerkez, abaza, kürt ve gürcülerin köylere dağıldığı bir yerde büyüdüm. Hiçbir zaman ayrımcılık görmemişimdir. Bu memlekette halen dış güçlerin oyuncağı haline geliyoruz ya, aşırı sinirlerim bozuluyor. Kimse kimseden üstün değildir, herkes bu topraklarda aynı özgürlüğe sahiptir. Neyin uzatmalarını oynuyoruz bilmiyorum. Ben konuştukça konuşuyorum ama bu sözlerim hiç kimse için bir şey ifade etmiyordur, eminim. Çünkü herkes yine aynı şeyleri düşünmeye devam edecek, çocuklar yine oyunlara alet edilecektir.

Smiley.. dedi ki...

Hayalbemol.....:yorumun çok iyi geldi inan.Yazdıkların benim için çok önemli.çünkü gerçekten bunu böyle bilip, bilinçli şekilde yazılan yorumları görünce seviniyorum.kimbilir belki benim kürt kızı olduğumu bilipte yazılarımı okumayanlar bile olacaktır.ama ortada bi gerçek var. belki en yakın arkadaşınız bir kürt, komşunuz ya da patronunuz. sorunsuz yaşayabiliyoruz aslında bir arada.ama işin içine siyaset girince değişiyo herşey..bir arada yaşayabildiğimizi, yüzyıllardır yaşadığımızı unutuyoruz.
yıllar önce sağcı - solcu ayrımı yaptırarak kardeşi kardeşe vurdurdular,
birde türk - kürt ayrımı yapmaya çalışılıyor.
"kavgaya ne gerek var, aynı ülkenin yağmurlarında ıslanıyorsak!'

khaos dedi ki...

Aslında bu tür soylemlerle bölünmüş olmuyormuyuz?

Yani bu bir örnek..
Ben sırf Türk diye alışveriş yapılmayan esnaf da biliyorum..

Kısacası bu ırkçılık her iki tarafta da var..

İşte, dağda, kırda, bayırda değil,
Asıl boyle bölünmüş olmuyormuyuz?

Hepimiz insanız yahu..
Aynı çiçeğin yapraklarıyız..

Smiley.. dedi ki...

Digital Kelebek....:ırkçılık, gereksiz düşünce biçimlerinden yalnızca birisidir; çünkü insanlar hiçbirzaman kendi ırkını kendisi seçmemiştir, o ırktan olabilmek için hiçbir şey yapmamıştır.
Aynı çiçeğin yapraklarıyız, gerçekten de öyle..Fakat yinede ülkemizde sıkça rastladığımız bir durum, en demokrat insan bile yapmaktan çekinmez.

khaos dedi ki...

Bir de.. Durduk yere mimledim seni:)