4.3.09

Türkü Sevdam

Çocukluğumdan beri babam arabasında hep Mahzuni Şerif dinler.Eskiden kasetler vardı.Bütün yeni çıkan kasetlerini alırdı.Her haftasonu arabada türkülerini dinleyerek köyümüze giderdik, başka türlü yolların tadı olmazdı.Yıllardır bu bi gelenek haline geldi bizde, hiç şaşmaz.25 yaşındayım hala Mahzuni Şerif dinler arabada.Ama bu defa kaset değil cd ler den.Hemen hemen her türküsünü bilirim.O'nun ayrı bi yeri var babamda olduğu kadar bende de.
Su insan hayatında ne kadar önemliyse türküler de o kadar önemli benim için.Ben türkü dinledigim zaman yaşadığımı anlarım.Türkü nasıl bişeydir ki böyle dinledikçe yüreğine yakın olursun.
Yaz gelince; mutlaka türkü barlara giderim.En güzel dinleme ortamı oralar benim için.Sazın sesi, ben, masada bira yada vodka..kendimi kaptırıyorum içim eriyo saz tellerinden çıkan her seste.Eksik hayatlarımı buluyorum türkülerde, yaşanamayan bi çok şeyi ve yüreğimin yorgunluğunu dindiriyorum, sanki kendimi dinliyorum..En güzel duygu yoğunluğunu türkülerde yaşıyorum.

Aşkı-sevdayı, hüznü-kederi olduğu gibi en yalın halde türküler anlatır. Sözlerdeki aşk,özlem,gurbet,mutluluk,şikayet, ana-baba sevgisi başka şekildedaha nasıl güzel anlatılabilinir ki.Her türkünün bir hikayesi vardır ve o hikayelerden bende payıma düşeni alıyorum.

Bi gerçek var ki, üzülerek söylüyorum günümüzde gerçek sanatçılara gereken ve hakettikleri önem verilmiyor.Gerçek sanatçı diyebileceğim bir sanatçı da Erdal Erzincan'dır. Çevremdeki çoğu arkadaşım tanımıyor O'nu.Hayatlarında varsa yoksa günlük çıkan balon şarkıcılar. Şarkıcılar diyorum çünkü onları sanatçı olarak görmüyorum. Saçma-sapan, ilgili-ilgisiz bir iki söz içeren şarkıları söyleyerek gündemde kalmaya çalışıyorlar.Oysa yeteri kadar değer verilmeyen bu sanatçıları dünya tanıyor.Onlarla müzik yapmak için yurt dışından ülkemize geliyorlar.Acaba her zamanki gibi hak ettikleri değeri kaybettikten sonra mı vermeyi düşünüyorlar? Bilinmez..

Türküler beni gidemediğim yerlere götürüyor.Türküler benim her halimi benden bıkmadan dinliyor.Benim arkadaşım, dostum, sırdaşım oluyor..

Hayat devam ediyor ve türküler onları dinlememi onlarla yaşamamı bekliyor.





Amerika katil - Mahsuni serif

2 yorum:

Digital Sevgi Kelebeği dedi ki...

Türküler hayattır.. hayatta olduğun için sağol KaRaMeL..

Buda Mahzuni'den Ata'ya..

Kurban olam yürüdüğün yollara
Kara peçe, yakışmıyor kullara
Uyan bak bizim hallara
Sarı saçlım, mavi gözlüm nerdesin

Bulutlar teriden, dağlar korkundan
Sarhoştur Mahzuni, senin kokudan
Bir daha gel gel Samsun'dan
Sarı saçlım, mavi gözlüm nerdesin

Smiley.. dedi ki...

Hımmm..sende belli ki türküseversin.
Türküsüz yaşayamam heralde.Sende sağol türkü dostu.Teşekkür ederim okuduğun için.:)