30.3.09

No Music, No Life

Vazgeçilmezdir müzik..

Beni kendimden alıp başka yerlere götürendir ki, giderim de. ,

Bazen bulutlara kadar çıkarım, bazen kalabalıkta yalnız olurum, bazen kollarımı açarım mutluluktan, bazense kıvranırım acıdan. her an yanımdadır.Çalışırken, yollarda yürürken, yemek yerken...İstediğim her anda.Hele de yolculuktaysam, o an oturduğum koltuktan bedenimdeki ruhum, hayal dünyamdaki diyarlara gider ve en derinlere inerim.Gözyaşlarım akar, hep de geride kalanlara ağlarım.Ama hiçbir zaman tek bi nedenden akmaz.

Öyle bir noktaya gelirim ki bazen doğadaki güzel-çirkin ne varsa herşeyin bir melodi dahilinde yaratıldığını düşünürüm.

Bir çiçeğin açması,

yağmurun yağışı,

kuşların uçuşu,

insanların yürüyüşü..hatta araba farlarının yanması bile...

herşeyi müzikle ifade etme isteği doğar bazen içimde. insanların hissetiği her türlü duyguya anında cevap verebilecek tek sanattır çünkü müzik.Her durumumda yanımda olur.nefret ederken de yanımdadır, ağlarken de, gülerken de, severken de...

Hayat boyu Ruhuma işleyen en içten melodiler..

Yolculukta,

yanlızken,

mutluyken,

vazgeçilmez tek şeyim.







niran ünsal:neler gelirr -

3 yorum:

murat çiçekli dedi ki...

imeem hakkında not:(aynı yorum - http://photoimpactdersler.blogcu.com/imeem-den-sayfaniza-muzik-eklemek_2110156.html#c23264421 adlı sayfada da bulunmaktadır.)


Murat ÇİÇEKLİ:
blog sayfana baktım. Aynı zamanda imeem üzerinde kendi sayfamdan aldığım müzik kodunu denedim çalışıyor. Senin sayfana da göz attım. Eklediğin kod sanki eksik. Bunu denemenin bir yöntemini anlatacağım. Denemen sonucu çalışır ise, aldığın kodu blog sayfana eklerken bir hata yapıp yapmadığını kontrol etmelisin.

İmeem ve diğer sitelerden aldığın kodların çalışp çalışmadığını anlamanın en basit yöntemi, bu kodları boş bir html dosyasında denemektir. Bu işlem nasıl yapılır?

Öncelikle masaüstüne sağ tıklayarak açılan menüden yeni/yeni metin belgesi seçerek masaüstüne bir .txt dosyası olşturmak. Masaüstündeki "yeni metin belgesi" simgesine
çift tıklayarak pencere olarak açalım. Daha sonra simge durumuna küçültüp internet explorer sayfası açalım. İmeem.com da bulunan sayfamızı açıp, seçtiğimiz şarkının kodunu kopyalayalım. Daha sonra simge durumunda bekleyen "yeni metin belgesi" dosyamızı tekrar açalım ve imeem.com dan aldığımız kodu içerisine yapıştıralım(paste). Ardından pencerenin sol üst köşesindeki "dosya" menüsünden "farklı kaydet" seçeneğini çalıştıralım. Açılacak olan kayıt penceresi içerisinde "dosya adı" bölümüne deneme.htm gibi bir isim verelim. Önemli nokta, ne isim verirsek verelim sonuna .htm yazmamız gerektiği. Daha sonra "dosya adı" seçeneğinin hemen altında bulunan "kayıt türü" seçeneğini açarak, bu seçeneği "tüm dosyalar" şeklinde ayarlayalım. Ardından "kaydet" diyerek dosyamızı kaydediyoruz. Şimdi masaüstüne baktığımızda az önce kaydettiğimiz isimde bir html dosyası olacaktır. Biz az önce adını deneme.htm yaptığımız için adı bu şekilde görünecektir. Eğer internet explorer kullanıyorsanız mavi e simgesi şeklinde, mozilla firefox kullanıyorsanız firefox simgeli bir dosya olacaktır. Dosyaya çift tıkladığınızda internet tarayıcınızın açıldığını ve dosyayı çalıştırdığını göreceksiniz. Elbette internet bağlantınızın aktif olması şart..! Eğer kopyaladığınız kod eksiksiz ve hatasız ise çalışacak ve sayfa içerisinde görüntülenecektir. Kolay gelsin:)

Tektonik Tonik dedi ki...

''Öyle bir noktaya gelirim ki bazen doğadaki güzel-çirkin ne varsa herşeyin bir melodi dahilinde yaratıldığını düşünürüm.''

aynen,vallahi,yeminle bende böyle düşünüyorum :D
müziksiz yaşayamam herhalde.

Smiley.. dedi ki...

murat çiçekli ....:çok çokk teşekkür ederim Murat.deniycem anlattıklarını.:)


Tektonik Tonik ....:Ne güzel aynı benim gibi düşünmen :)her anımıza arkadaşlık eden tek dostumuz müziktir aslında...