8.5.09

Eski Sevgili Sendromu

Yıllar önce, ben tee lisedeyken hazırlıkta dahil 4 yıl boyunca beni okuldan bi çocuk çok sevmişti.Hep gözümün içine bakardı..onunla arkadaş olmam için.Ama hiç istemedim ben.Çünkü hiç tipim değildi.Hatta tipsiz ördek derdim ben ona.Bide herkes bilirdi bunun bana aşık olduğunu.Hemen hemen her dönem birileri gelirdi 'ya kızım çocuk çok iyi, temiz kalpli, bi evet de.dene şansını.'..deneme tahtasıyız sanki.Hep de üst sınıftan olurdu bu ahkam kesenler.Hayır, zorla güzellik olmuyor valla.Yine bigün Fener alayı vardı..ne için kutladık tam hatırlamıyorum.Akşam okuldaki herkes, öğretmenler de dahil arabalara doluşup dolanmıştık çarşı merkezinde.O gün baya eğlenmiştim.Ama bu tipsiz yine yapmıştı yapacağını.Saz arkadaşlarını göndermişti yanıma.
"Konuşalımmı?" dedi bitanesi.
"Olur" dedim bende.

Bide bunlar okulun en havalı tayfası.Tabi ben çaktım bişeyler olduğunu.Çünkü ne zaman üst sınıftan biri gelse, konumuz yüzde 99 aynı mevzu olurdu.

İşte başladılar konusmaya, yalvarmaya: 'Bu çocuk seni çok seviyo.Hergün seni düşünmekten kahroluyo.Bi evet desen belki sende seversin.Olmasa da ayrılırsın.Ama bikere evet de n'olur..' Hatta bitanesinin gözleri doldu.Bende safım ya, dayanamam.Tamam dedim.O gece öyle kalabalıkta aramızda hiç bişe yokmuş gibi idare ettim.Ama okulda kahretti beni.Korumammış gibi tavırlar, benim için milletle kavga etmeler falan..

Iıı dedim, yapamam ben.Gelemem böle şelere.
Tabi hemen ayrılalım diyemedim.Sonra bişekilde 1 hafta sürmeden bitti.Neyse yıllar geçti.Okul da bitti.Okul bittikten sonra, okuldan bi çocukla arkadaş olduk.Bu da tipsiz ördeğin okuldaki çok yakın arkadaşlarından biriydi.Arkadaş olalı 2 hafta olmuş, bigün telefonuma msj geldi.Bizim arkadaşlığımızı tipsiz öğrenmiş ve trip yapmış.Oyüzden ayrılmamız gerekmiş.Öle boktan bi nedenden bitmişti yani yıllar evvel.
Bundan bikaç ay önce de ben faceboka üyeyken, benden ayrılan mahluk! face de beni eklemişti.Kabul etmiştim.Sonra telefonunu vermişti.Bende almıştım, ama aramadım hiç.O beni aradı bikaçkez konuşalım buluşalım diye.Ama bi türlü olmadı.
Neyse geçen hafta buluştuk.eskilerden felan konustuk.Hiç aklıma gelmezdi, gelincede geçiştirirdim hep.Çünkü yıllar önce bitmiş bi ilişki.Çok büyük bi aşkta yoktu aramızda.Öyle saatlerce onu düşünüp otistik gibi sabahlara kadar şarkılar da dinlemedim, ağlamadım, düşünmedim.....
Bide eski sevgiliyle arakadaş mı kalayım.Tamamen yalan böyle bişey zaten.Yani ben bizamanlar onunla elele tutuşmuşum, sarılmışız.Şimdi elimi arkadaşçamı sıkacak.Hayır arkadaşça kalmanın mantığı ne ki?Eskiler bir bir deşiliyo, sonra hayatın bian allak bullak oluyo.Benim hayatımdaki herşeyi bilmesi midir, yada benim onunkini mi bilmemdir?.Yani sanane ben napıyosam kimle sevgiliysem, yada banane senin yeni hayatından.!
İlk günler 'ehehe..hiç sorun deil buluşmamız, eskide kaldı herşey' diye kendimi avutmaya kalksamda, beceremedim.Önce boğazımda koca bi düğüm oldu.hep boşlukta olursam böle olur işte..

Bana göre çok sıradandı artık onu görmek, ama meğersem ne muhasebeler varmış bu sıradanlığın arkasında.Halbuki saçma yani.ne noluoki.ne var bunda, bu kadar büyütülecek.?salakmıyım neyim.kendimle hesaplaştım.sakın gaza gelme..hopp yani.


Çalış..kendini işine ver.Otur ders başına saatlerce çalış kalkma sakın.. düşünme.
git başka şeylerle ugraş. Gitar kursuna git.aban iyice gıtarın üstüne.eşşek gibi öğren.nasıl olsa eskiye dönüş olmayacak.ve eskisi gibi deilim ben artık.ayrıca ne nostaljiye meraklı insanım ben be.hoff.

11 yorum:

beyaz mendil dedi ki...

Güzel şeyler bile yaşanmış olsa geçmiş geçmiştir bence.Sevgilerimle

Adsız dedi ki...

ayrıldıktan sonra arkadaş kalınabilir bence. Benim eski sevgilim(ilk aşkım) şimdi en yakın arkadaşım ve 15 16 yıllık dostluğuz var. Bide şu kız için sağa sola sataşıp kroluk yapanlara sinir oluyorum hatta onlara bayılan kızlara daha bi sinir oluyorum

Hayalbemol dedi ki...

Eski defterleri karıştırmak, sonu planlanamaz haraketlere sahne olabilir. Bu sahnede rol alıp, oyunun sonunu tahmin edemeyenleri çok gördüm. Kimilerinde ise bu brezilya dizilerine döner, sonu istesen de gelmez. Hazırlıklı olmak lazım.

Smiley.. dedi ki...

beyaz mendil...:geçmişte kaldı herşey dediğin gibi.teşekkürler beyaz mendil bendende sevgiler:=)


Gökhan dedi ki...:siz başarmışsınız demek ki.bide baya uzun süre..belkide cocukluk aşkın oldugu için farklı olmustur.ne bilim çok zor gelıyo bana.
hıı kızalr isterler öyle supermenler dolansın etraflarında..bende isterim ama yapmacık olmayacak..:)


Hayalbemol...:Ya Hayalbemoll bu eski defterleri karıştırmadan niye duramıyoruz..
Karıştırmasak da illa hayat eskilerden bişeyler çıkarıyo karşımıza..hiç açılmasın istediğim şeler var mesela:)
temkinli olmak lazım,,kılıç kalkan da kuşanmalı, bellimi olur, bakarsın eskilerden bi taş kafamızı yarar.:Pp

khaos dedi ki...

Hep ileriye bakmalı..
Geçmişteki hiç bişey değişmiyor..

Yaşasın bugün ve yarınnnnn:)

Sinan Sinanoğulları dedi ki...

Gerek yok, yeni şeyler de fark etsen, boşluktan bu muhasebe. Sebebi boşluk olan şey de çok anlamlı yere götürmez.

Smiley.. dedi ki...

Digital Kelebek ...:iyi moral verdin kelebekim.tam gaz ileri bencede:)sloganımız yaşasın bugünn ve yarınn:P


pleamar...:evet.iyi tespit.:)zaten ne ahmak bi olay varsa başıma gelen, hep bu boşlukları doldurmaya çalışma çabamdan olmuştur.

Adsız dedi ki...

Your blog keeps getting better and better! Your older articles are not as good as newer ones you have a lot more creativity and originality now keep it up!

Smiley.. dedi ki...

thank you so much for your nice comment.

Adsız dedi ki...

Qqdwqdsaas ascaassc fdrewe:
He had very little of that in him. Carrie felt that it was just kindly
buttons were eclipsed, and, in that moment, the Duchess whispered

Adsız dedi ki...

o Evet, muhtemelen bu yuzden